Home » Blog » Goede voornemens

Goede voornemens

Gepubliceerd op 1 april 2021 om 08:00

Ik hoor je denken: Goede voornemens? Op 1 april? Dat is een grapje zeker?! 

Nee, zeker niet! Het is nu 1 april, een kwart van het jaar zit er alweer op. Nu vraag ik me af: Wat waren jullie goede voornemens? En, is het ervan gekomen? Deel het hieronder! 


Een van mijn goede voornemens was om nog meer te minimaliseren en het huis structureel netter te houden. De basis is goed, vraag mij om iets te pakken en ik weet waar het ligt. Bij alle categoriën: spullen, administratie en de agenda is volledig onder controle. Zolang ik maar een papieren agenda gebruik. Het stadium dat wij als gezin een digitale (gedeelde) agenda gebruikten is voorbij, dat werkt voor ons niet.

Maar… De lockdown van januari en een gedeelte van februari met 3 jonge kinderen heeft geen wonderen gedaan voor het opgeruimde gevoel. Herkenbaar?
Dus nu ben ik, focusplek voor focusplek, ruimte voor ruimte, het hele huis weer aan het opruimen en de rust terug aan het laten keren. Ik ben gestart op een plek waar de kinderen niet komen om ergens een rustplek te hebben, onze slaapkamer. Sowieso moest daar nog het een en ander gebeuren aan opknapwerk. Dat is nu aangepakt en wat een verschil is dat! Het geeft zo’n enorme boost als je een ruimte helemaal klaar hebt om dan ook de rest aan te gaan pakken.

Het volgende project: onze boekenkast. Wij hebben een joekel van een boekenkast waarin een hoeveelheid kinderboeken zit waar een bibliotheek jaloers op zou zijn. Dit komt doordat toen we nog in Engeland woonden, wij ze toch voldoende Nederlands wilden bijbrengen en dus regelmatig Nederlandse boeken voorlazen. En geloof me, na 100 keer hetzelfde Woezel en Pip boekje wil je als ouder wel eens wat anders. Dus als we in Nederland waren kwamen er boeken mee naar huis.

Maar, deze kast moest dus opgeruimd en omdat de kinderen nu iets groter zijn, kunnen er echt een aantal boeken weg (yes!). Hiervan heb ik een filmpje gemaakt, kijk op 2 april maar eens op mijn socials. 

De grote uitdaging wordt, hoe krijgen we de kinderen zover dat ook zij deze kast gaan waarderen en de boeken weer op de plek terug zetten waar ze horen? Want laten we eerlijk zijn, als een kind een boek pakt, vallen er bij ons altijd een paar extra uit de kast en die worden zo makkelijk mogelijk gewoon ergens weer neergelegd.

Heb jij een idee voor hoe je het kinderen zo makkelijk mogelijk kan maken om de gelezen boeken weer op hun plek terug te zetten? Ik wil dit weten!! Laat je tip hieronder achter, de tip die het best werkt, krijgt 2 uur virtual organizing cadeau!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.